la Cote Plage

 

 

Eind jaren 60 vaart mijn vader met een boot via rivieren en kanalen naar Zuid-Frankrijk. Zo komt hij op de Etang de Berre terecht.. verliest zijn hart aan de Provence en creeert  La Cote Plage.
Een heerlijke plek direct aan het water, gemiddeld 3000 zonuren per jaar (ja,ja, echt waar.. dankzij de beroemde Mistral !), wat wil je nog meer, ik volg uiteindelijk in 1981 zijn voorbeeld en woon nu -samen met mijn kinderen Mike en Marc- ook tussen de "cigales".. als een god in Frankrijk!!

La Cote Plage ligt vlakbij Istres, in het hart van de Provence. Dit charmante domein, direct gelegen aan de noordkust van de etang de Berre, is het hele jaar open.

De etang de Berre is het grootste zoute meer van Europa, ook vaak "de zee van Berre" genoemd. Via het kanaal bij Martigues, komt u direct op de Middelandse Zee.

De afstand tot Istres is maar 3 km.

Het is een gezellige kleine stad met veel winkels en ook veel leuke restaurantjes. Er is genoeg te doen, vooral in de zomer.

Op de dinsdag ochtend bijvoorbeeld, wanneer er markt is door het hele centrum, is het een ideaal moment om rond te wandelen en een lekker kopje koffie te drinken op een mooi terras in de zon.

 

 

 

 

 

 

Kinderen hoeven zich niet te vervelen, ze kunnen in het meer of in het zwembad zwemmen. Trampoline, pingpongtafel,  jeu de boules ballen en diverse bordspelen staan o.a. tot hun beschikking.

Vergeet ook niet om uw surfplanken en uw boten - zonder enig supplement  mee te nemen om optimaal te kunnen profiteren van deze enorme binnenzee. Zelf als er geen mistral, is er elke middag wel een zeebries op het meer.

Voor golfliefhebbers zijn er verschillende golf clubs in de buurt te vinden.

Het dichtstbijzijnde zandstrand ligt bij Istres, op 3 km. De stranden aan zee, bij Fos sur Mer en Martigues liggen op ongeveer 12 km.

 

 

De twee trein stations SNCF Miramas en Istres zijn op ongeveer 5 km.afstand. Er gaan meer lijnen via het station van Miramas. Het vliegveld Marseille-Provence ligt op slechts 35 km.afstand. Helaas is er vandaar geen bus naar Istres of Miramas. Maar u kunt daar wel makkelijk een auto huren voor de tijd van uw verblijf.

Laten we vooral niet vergeten dat door de geografische ligging van la Cote Plage, alle rijkdommen van de Provence in de buurt zijn.  Les Alpilles met les Baux de Provence, Fontvieille en Saint Remy de Provence en ook la Cote Bleue zijn slechts 20 minuten rijden. In minder dan een uur rijden bent u in la Camargue en le Luberon. Zelfs de steden Arles, Aix en Provence, Marseille en Avignon  zijn dichtbij (tussen 40 en 60 min. rijden).

 

 

 

 

 

 

Carmen de Waal

La Cote Plage - D16 - 82  Route de St. Chamas

13800 Istres - France

Tel:   +33 609 51 49 21  -  +33 442 55 76 43

carmen.dewaal@orange.fr